Як почати торгувати? Перехід до торгів
Ua
En

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють експортні операції з лісоматеріалами та виготовленими з них пиломатеріалами.

14.12.2023
До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють експортні операції з лісоматеріалами  та виготовленими з них пиломатеріалами.

Порядок видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів змінено.

Звертаємо увагу, що з 17 грудня 2023 року припиняється видача сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в паперовій формі (далі – Сертифікат) відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від  12 травня 2023 року № 483 «Про реалізацію експериментального проекту щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка) та сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в електронній формі».

З дня набрання чинності вищезазначеної Постанови, впродовж семи місяців видача Сертифіката здійснювалась в паперовій формі, а в подальшому його видача буде проходити виключно в електронній формі.  Видача Сертифіката в електронній формі є електронною публічною послугою, яка надається заявнику через Єдину екологічну платформу «Екосистема»  https://eco.gov.ua/.

Заява на видачу сертифіката формується заявником засобами Єдиної екологічної платформи «Екосистема» та/або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Порталу Дія) з моменту проходження ним ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та/або інших засобах ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу заявника.

Поділитися:
Зв’язатися з нами